Wat is lokale seo?

Home » Wat is lokale seo?

Wat is lokale seo?

Voor sommige bedrijven zijn lokale netwerken onmisbaar. Misschien ook wel voor jouw bedrijf. Lokale seo kan helpen je bedrijf vindbaar te maken op grote schaal. Dit artikel helpt je om wereldberoemd te raken in eigen regio. Wat is lokale seo?

Wat is lokale seo?

De naam zegt eigenlijk alles al. Met een lokale strategie om je online vindbaarheid te verbeteren werk je aan een stabiele basis voor je SEO in je eigen omgeving. Door lokale seo toe te passen op je website win je naamsbekendheid in de omgeving van je bedrijf. Meer mensen zullen je kennen, herkennen en aanbevelen. In dit artikel nemen we als voorbeeld een drukker die voornamelijk voor bedrijven in de regio werkt.

De eerste stappen

Het allerbelangrijkste in je lokale seo strategie: Google Mijn Bedrijf. Google Mijn Bedrijf biedt je de belangrijkste tools om je lokale strategie uit te rollen. Door het googelen van een zoekwoord + locatie komt er direct een extra blok in beeld met al je bedrijfsinformatie, inclusief link naar je website. Althans, als je dat goed instelt. Probeer maar eens te zoeken naar een dienst + locatie in Google. Als het goed is zie je rechts in beeld een blok met foto’s van de gevel van een bedrijf, het nummer en de openingstijden.

Stel je voor dat jij daar met je bedrijf staat, hoe gaaf is dat? Honderden, misschien wel duizenden mensen die jou PER DAG zien en naar je website gaan. Dat is het effect van Google Mijn Bedrijf.

Je kan misschien wel begrijpen dat dit een goed vehikel is om je lokale seo tot een hoger niveau te brengen. Zorg dus voor de volgende dingen:

  1. Zorg dat je je bedrijf geverifieerd hebt en alle informatie goed hebt ingevoerd.
  2. Zorg dat je informatie actueel is en dat het duidelijk is wat je doet
  3. Zorg voor goede en actuele foto’s van je bedrijf. (TIP: Gezichten werken altijd goed..)

Verder uitrollen van je lokale seo

Rol je strategie verder uit dan alleen Google Mijn Bedrijf. Zorg ervoor dat je de gewenste locatie in zoveel mogelijk zoekwoorden verwerkt op jouw site. Yoast Seo heeft hiervoor een geweldige (betaalde) module: Local SEO by Yoast. Deze plug-in helpt je om je lokale SEO verder uit te rollen over je berichten en pagina’s.

Daarnaast is ook een goede linkbuilding strategie van belang. Lokale SEO heeft geen zin als je alleen maar linkjes probeert te scoren bij websites met een grote DA of PA. Lokale SEO heeft pas zin als je linkjes probeert te scoren bij websites die ook in de omgeving gevestigd zijn. Dit heeft vele malen meer kracht dan een link van een bedrijf uit Noordoost Groningen als jij met je bedrijf in Zuidwest Zeeland zit. Blijf dichtbij!

Extensies voor je strategie

Lokale SEO hoeft niet alleen online plaats te vinden. Zorg dat je actief bent in de samenleving, dat je sponsort, dat je onderneemt en organiseert. Het is namelijk ook goed om daarin te investeren. Je strategie krijgt hierdoor meer grondslag buiten het internet. Je creëert herkenning en soms zelfs erkenning. De volgende keer dat mensen jou vinden op Google zijn ze eerder geneigd om jouw website aan te klikken en diensten of producten bij je af te nemen.

 

Wil je je lokale seo laten doen? Neem dan contact op of vraag een offerte aan!

Informatie

Auteur

Koffie?

Bij ons staat de koffie altijd klaar. Vrijblijvend een gesprek? Dat mag altijd.

Neem contact op of vraag direct een offerte aan.